Ciasteczka Monte Carlo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

110 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.75 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

krem:

50 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć Kasię, brązowy cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.

Krok 2

Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i płatki owsiane.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Nabierać łyżką ciasto i formować kulki, kłaść na natłuszczonej blasze, rozgnieść delikatnie widelcem.

Krok 5

Piec 12 minut lub do uzyskania złocistej barwy.

Krok 6

Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.

Krok 7

Przyrządzić masę: włożyć Kasię, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.

Krok 8

Posmarować połowę ciasteczek dżemem malinowym i masą.

Krok 9

Przykryć pozostałymi ciasteczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej