Ciasteczka Monte Carlo

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.75 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

krem:

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć Kasię, brązowy cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.

Krok 2

Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i płatki owsiane.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Nabierać łyżką ciasto i formować kulki, kłaść na natłuszczonej blasze, rozgnieść delikatnie widelcem.

Krok 5

Piec 12 minut lub do uzyskania złocistej barwy.

Krok 6

Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.

Krok 7

Przyrządzić masę: włożyć Kasię, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.

Krok 8

Posmarować połowę ciasteczek dżemem malinowym i masą.

Krok 9

Przykryć pozostałymi ciasteczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka Monte Carlo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej