ciasteczka owsiane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

559

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

150 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

70 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, następnie dodać jajko.

Krok 2

W osobnej misce połączyć suche składniki, następnie wymieszać z masą maślaną.

Krok 3

Następnie ciasto wyłożyć na pergamin i utoczyć z niego wałek o średnicy takiej jakie chcemy mieć ciastka.

Krok 4

Wycinać np. szklanką bądź literatką i ponakłuwać widelcem.

Krok 5

Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem.

Krok 6

Piec w temperaturze 160-170 z termoobiegiem przez 12-15 minut, wystudzić

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej