Domowe rafaello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

125 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić.

Krok 2

Wlać do wyższego naczynia, dodać: mleko w proszku, miękką Kasię, 10 dkg wiórków kokosowych i bardzo drobno pokruszone wafle.

Krok 3

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem.

Krok 4

Powstałą masę wstawić do lodówki na ok. 30 min., aby nieco stężała.

Krok 5

W tym czasie sparzyć migdały i obrać ze skórek.

Krok 6

Z masy formować małe kulki, do każdej wkładając migdała.

Krok 7

Kulki obtaczać w pozostałym kokosie. Gotowe schłodzić. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kokosanki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej