Domowe rafaello

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

20 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić.

Krok 2

Wlać do wyższego naczynia, dodać: mleko w proszku, miękką Kasię, 10 dkg wiórków kokosowych i bardzo drobno pokruszone wafle.

Krok 3

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem.

Krok 4

Powstałą masę wstawić do lodówki na ok. 30 min., aby nieco stężała.

Krok 5

W tym czasie sparzyć migdały i obrać ze skórek.

Krok 6

Z masy formować małe kulki, do każdej wkładając migdała.

Krok 7

Kulki obtaczać w pozostałym kokosie. Gotowe schłodzić. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej