kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kokosanki

Autor: wiktoria

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

100 gramów

1 szczypta

5 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ubij białka mikserem na sztywną pianę

Krok 2

dodaj szczyptę soli

Krok 3

dodawaj po łyżce cukier (powoli)

Krok 4

dodaj wiórki kokosowe

Krok 5

Na jednej dużej blaszce/szufladzie piekarnika powinny Ci się zmieścić wszystkie kokosanki. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Masę na kokosanki nabieraj łyżką. Formuj w dłoniach kulki wielkości małego orzecha włoskiego lub też masę przekładaj z łyżki prosto na papier. Masa będzie się kleić a kulki mogą być nieforemne. Takie kokosanki układaj jedna obok drugiej na papierze.

Krok 6

Formę z kokosankami umieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z opcją pieczenia góra/dół. Kokosanki piecz tak maksymalnie do 20 minut. Już po 15 minutach pieczenia sprawdź, czy nie za mocno się przypiekają. Kokosanki powinny być rumiane, ale nie przypalone. Kokosanki można wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu.

Krok 7

smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej