
Składniki
0.65 kilograma
0.45 kilograma
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
białko i cukier podgrzać w kąpieli wodnej do 40*C ciągle mieszając
Krok 2
Do gorącej masy wsypać wiórki kokosowe i podgrzewa ciągle mieszając przez 5 minut za wiórki zmiekną
Krok 3
szprycować za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego dużym gładkim zdobnikiem , herbatniki o średnicy 3-4 cm, na blaszki natłuszczone i obsypane maką lub wyłożone papierem pergaminowym
Krok 4
Piec 12-15 min w temp. 190*C na ciemno złoty kolor
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























