
Składniki
0.65 kilograma
0.45 kilograma
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
białko i cukier podgrzać w kąpieli wodnej do 40*C ciągle mieszając
Krok 2
Do gorącej masy wsypać wiórki kokosowe i podgrzewa ciągle mieszając przez 5 minut za wiórki zmiekną
Krok 3
szprycować za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego dużym gładkim zdobnikiem , herbatniki o średnicy 3-4 cm, na blaszki natłuszczone i obsypane maką lub wyłożone papierem pergaminowym
Krok 4
Piec 12-15 min w temp. 190*C na ciemno złoty kolor
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej