
Składniki
0.65 kilograma
0.45 kilograma
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
białko i cukier podgrzać w kąpieli wodnej do 40*C ciągle mieszając
Krok 2
Do gorącej masy wsypać wiórki kokosowe i podgrzewa ciągle mieszając przez 5 minut za wiórki zmiekną
Krok 3
szprycować za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego dużym gładkim zdobnikiem , herbatniki o średnicy 3-4 cm, na blaszki natłuszczone i obsypane maką lub wyłożone papierem pergaminowym
Krok 4
Piec 12-15 min w temp. 190*C na ciemno złoty kolor
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej