kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kokosanki

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.65 kilograma

0.45 kilograma

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

białko i cukier podgrzać w kąpieli wodnej do 40*C ciągle mieszając

Krok 2

Do gorącej masy wsypać wiórki kokosowe i podgrzewa ciągle mieszając przez 5 minut za wiórki zmiekną

Krok 3

szprycować za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego dużym gładkim zdobnikiem , herbatniki o średnicy 3-4 cm, na blaszki natłuszczone i obsypane maką lub wyłożone papierem pergaminowym

Krok 4

Piec 12-15 min w temp. 190*C na ciemno złoty kolor

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej