Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4.25 szklanki

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

0.25 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do drożdży dodaj mleko, wodę oraz łyżeczkę cukru pudru, wszystko utrzyj i zostaw na 10 minut.

Krok 2

Dodaj mąkę, jaja, masło oraz 2 łyżki cukru pudru. Ciasto wymieszaj i zagnieć oraz przełóż do miski wysmarowanej olejem.

Krok 3

Przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij kółka o średnicy 8 cm i w każdym zrób dziurkę o średnicy 3,5 cm.

Krok 5

Na blasze ułóż pergamin, na nim ciastka, przykryj i odstaw na 30 minut.

Krok 6

Resztę cukru pudru wymieszaj z cynamonem.

Krok 7

Ciastka wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż na złoto. Po wyjęciu odsącz i obtocz w cukrze z cynamonem. Możesz podawać na ciepło lub zimno.

Krok 8

Do drożdży dodaj mleko, wodę oraz łyżeczkę cukru pudru, wszystko utrzyj i zostaw na 10 minut.

Krok 9

Dodaj mąkę, jaja, masło oraz 2 łyżki cukru pudru. Ciasto wymieszaj i zagnieć oraz przełóż do miski wysmarowanej olejem.

Krok 10

Przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce.

Krok 11

Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij kółka o średnicy 8 cm i w każdym zrób dziurkę o średnicy 3,5 cm.

Krok 12

Na blasze ułóż pergamin, na nim ciastka, przykryj i odstaw na 30 minut.

Krok 13

Resztę cukru pudru wymieszaj z cynamonem.

Krok 14

Ciastka wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż na złoto. Po wyjęciu odsącz i obtocz w cukrze z cynamonem. Możesz podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej