Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4.25 szklanki

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

0.25 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do drożdży dodaj mleko, wodę oraz łyżeczkę cukru pudru, wszystko utrzyj i zostaw na 10 minut.

Krok 2

Dodaj mąkę, jaja, masło oraz 2 łyżki cukru pudru. Ciasto wymieszaj i zagnieć oraz przełóż do miski wysmarowanej olejem.

Krok 3

Przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij kółka o średnicy 8 cm i w każdym zrób dziurkę o średnicy 3,5 cm.

Krok 5

Na blasze ułóż pergamin, na nim ciastka, przykryj i odstaw na 30 minut.

Krok 6

Resztę cukru pudru wymieszaj z cynamonem.

Krok 7

Ciastka wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż na złoto. Po wyjęciu odsącz i obtocz w cukrze z cynamonem. Możesz podawać na ciepło lub zimno.

Krok 8

Do drożdży dodaj mleko, wodę oraz łyżeczkę cukru pudru, wszystko utrzyj i zostaw na 10 minut.

Krok 9

Dodaj mąkę, jaja, masło oraz 2 łyżki cukru pudru. Ciasto wymieszaj i zagnieć oraz przełóż do miski wysmarowanej olejem.

Krok 10

Przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce.

Krok 11

Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij kółka o średnicy 8 cm i w każdym zrób dziurkę o średnicy 3,5 cm.

Krok 12

Na blasze ułóż pergamin, na nim ciastka, przykryj i odstaw na 30 minut.

Krok 13

Resztę cukru pudru wymieszaj z cynamonem.

Krok 14

Ciastka wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż na złoto. Po wyjęciu odsącz i obtocz w cukrze z cynamonem. Możesz podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Doughnuts - amerykańskie pączki z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej