Karpatka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

krem:

1 opakowanie

0.5 litra

1.5 opakowania

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować z Kasią, dodać mąkę i energicznie mieszając, prażyć 5 minut.

Krok 2

Zdjąć z ognia i ostudzić.

Krok 3

Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać.

Krok 4

Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych Kasią formach o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 5

Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C.

Krok 6

Upiec dwa placki.

Krok 7

Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Kasię ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając, dodawać ostudzony budyń.

Krok 8

Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Frytki z marchewki
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej