Karpatka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szklanka

krem:

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 szklankę wody zagotować z pół kostki Kasi.

Krok 2

Wsypać następnie mąkę krupczatkę i parzyć przez 5 minut mieszając.

Krok 3

Następnie wystudzić i ucierać dodając po jednym całym jajku i 1 łyżeczkę proszku.

Krok 4

Podzielić na 2 części i upiec w temp. 180 stopni około 30 min. (zależy od piekarnika).

Krok 5

Budyń ugotować i wystudzić.

Krok 6

Następnie utrzeć Kasię z cukrem pudrem i żółtkiem dodając po łyżce budyniu.

Krok 7

Przełożyć ciasto upieczone masą, posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również