Kokoski

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

36

521 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

499 osób wydrukowało

Pobierz pdf

911 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

90 gramów

1 szklanka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Kokoski - Krok 1

Krok 2

Dodać żółtko.

Kokoski - Krok 2

Krok 3

Z białek ubić pianę.

Kokoski - Krok 3

Krok 4

Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać, połączyć z masą margarynową. Dodać pianę z białek, wymieszać.

Kokoski - Krok 4

Krok 5

Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe. Kłaść porcje ciasta małą łyżką na papier do pieczenia. Piec około 15-20 minut, na złoto.

Kokoski - Krok 5
6

Opinie o przepisie

  • anna kałaska kałaska

    anna kałaska kałaska

    Polecam, niezle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Kosiorek

    Alina Kosiorek

    Źle skomponowany przepis, albo pomyłka w ilości składników- ciasto za gęste , nie można "ukręcić" robotem. Dokończyłam ręcznie .. Jajek chyba więcej trzeba nie 1 szt ... Dominika

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Kosiorek

    Alina Kosiorek

    Przepis "skopany" Tylko 1 jajko? W sposobie wykonania jest napisane " z BIAŁEK ubić pianę " a więc l. mnoga czyli więcej białek? Z 1 białka pianę ubić niemal niemożliwe. Poza tym chyba mąki za dużo - nie można kręcić robotem. Mieszałam ręcznie z wielkim trudem. Z tymi proporcjami składników coś nie tak....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Michalska

    Józefa Michalska

    Czekam na tą radość

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elen Basima

    Elen Basima

    Pyszne! Zdecydowanie warte polecenia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan  Kowalski

    Jan Kowalski

    Trochę mało słodkie, ale dobre. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej