Kokosowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżek

8 łyżek

1 łyżka

krem budyniowy:

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 litra

1 opakowanie

dodatkowo:

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i wylać na dwie duże blachy piekarnikowe wyłożone papierem do pieczenia i wysmarowane olejem. Piec do jasno złotego koloru.

Krok 2

Krem budyniowy:Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Kasia utrzeć na puch, dodając stopniowo przestudzony budyń, ucierać. Biszkopt pokroić na 4 paski, krem podzielić na 4 części. Blaty przekładać kremem, Wierzch posypać zezłoconym kokosem.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej