Kokosowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżek

1 łyżka

dodatkowo:

100 gramów

krem budyniowy:

0.5 litra

3 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i wylać na dwie duże blachy piekarnikowe wyłożone papierem do pieczenia i wysmarowane olejem. Piec do jasno złotego koloru.

Krok 2

Krem budyniowy:Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Kasia utrzeć na puch, dodając stopniowo przestudzony budyń, ucierać. Biszkopt pokroić na 4 paski, krem podzielić na 4 części. Blaty przekładać kremem, Wierzch posypać zezłoconym kokosem.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej