Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu umieść małą kulkę lodów karmelowych – to głowa bobra.

Krok 2

Tuż za nią połóż dużą kulkę lodów czekoladowych – to tułów.

Krok 3

Do czekoladowej kulki wetknij biszkopt – tak zrobisz ogon.

Krok 4

Polewą czekoladową namaluj uśmiechniętą buzię bobra, z płatków migdałów zrób zęby, z posypki oczy, a z kamyczków uszy.

Krok 5

Całość udekoruj kawałkami waflowej rurki i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr"

Lody czekoladowe z biszkoptami „bóbr” to sposób na prosty deser, który wykonuje się z niewielkiej ilości składników. Potrzebujesz, oczywiście, lodów – najlepiej czekoladowych i karmelowych, ale dobre będą też śmietankowe. Reszta dodatków to już pełna dowolność. Ogon zwierzaka zrób np. z podłużnych biszkoptów, wafelków albo bitej śmietany. Sięgnij po migdały w słupkach, żeby zrobić zęby. Dobre będą również kawałki białej czekolady. Oczy i nos zrób z kolorowych, drobnych cukierków – wybór dodatków jest całkowicie dowolny. Dobieraj je zgodnie ze smakiem lodów, a także swoich upodobań. Do lodów doskonale pasować będą żelki, kawałki galaretki, a także lekko kwaskowate owoce czy mus, które przełamią słodycz deseru. Kiedy podawać lody w takiej postaci? Na przykład na spotkaniu ze znajomymi lub podczas urodzin. W takim sposobie przyrządzenia liczy się przede wszystkim dobra zabawa i końcowy oryginalny efekt. Napisz w komentarzu, jakiego smaku lodów użyłeś do zrobienia tej słodkiej przekąski.