Makaronowe niebo w gębie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe niebo w gębie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

400 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wypłucz w letniej wodzie i odciśnij.

Krok 2

Do rondelka przełóż serek mascarpone, wymieszaj ze śmietaną i zagotuj cały czas mieszając. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zdejmij z ognia.

Krok 3

Makaron ugotuj w dobrze osolonej, wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

W tym czasie ponownie zagotuj sos i wrzuć do niego krewetki. Zagotuj, po czym trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty i odstaw.

Krok 5

Dodaj żółtko i energicznie rozmieszaj.

Krok 6

Makaron odcedź i przełóż do miski. Podawaj z przygotowanym śmietankowym sosem z krewetkami. Posyp ziarenkami czerwonego pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe niebo w gębie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej