"Ruchanki" a' la Staśkowiak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Ruchanki" a' la Staśkowiak

Autor: Igorex

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać szklankę mąki. Jaja umyć i wbić razem z żółtkiem do mąki. Po czym następnie dodać opakowanie cukru wanilinowego.

Krok 2

Dolać troszeczkę mleka i zacząć miksować, tak aby powstało jednolite ciasto, bez grudek i niezbyt płynne i nie zbyt gęste. Miksując dodać dwie łyżki cukru.

Krok 3

Gdy ciasto jest odpowiedniej konsystencji należy rozgrzać olej i nakładając łyżką smażyć z jednej i drugiej strony tak, aby się tylko zarumieniło i nie było surowe w środku. To mój pierwszy przepis, więc proszę o wyrozumiałość :) Moi znajomi zachwalają. Życzę smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej