"Ruchanki" a' la Staśkowiak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Ruchanki" a' la Staśkowiak

Autor: Igorex

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać szklankę mąki. Jaja umyć i wbić razem z żółtkiem do mąki. Po czym następnie dodać opakowanie cukru wanilinowego.

Krok 2

Dolać troszeczkę mleka i zacząć miksować, tak aby powstało jednolite ciasto, bez grudek i niezbyt płynne i nie zbyt gęste. Miksując dodać dwie łyżki cukru.

Krok 3

Gdy ciasto jest odpowiedniej konsystencji należy rozgrzać olej i nakładając łyżką smażyć z jednej i drugiej strony tak, aby się tylko zarumieniło i nie było surowe w środku. To mój pierwszy przepis, więc proszę o wyrozumiałość :) Moi znajomi zachwalają. Życzę smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Ruchanki" a' la Staśkowiak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej