
Składniki
2 łyżki
100 mililitrów
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać szklankę mąki. Jaja umyć i wbić razem z żółtkiem do mąki. Po czym następnie dodać opakowanie cukru wanilinowego.
Krok 2
Dolać troszeczkę mleka i zacząć miksować, tak aby powstało jednolite ciasto, bez grudek i niezbyt płynne i nie zbyt gęste. Miksując dodać dwie łyżki cukru.
Krok 3
Gdy ciasto jest odpowiedniej konsystencji należy rozgrzać olej i nakładając łyżką smażyć z jednej i drugiej strony tak, aby się tylko zarumieniło i nie było surowe w środku. To mój pierwszy przepis, więc proszę o wyrozumiałość :) Moi znajomi zachwalają. Życzę smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej