Mini ptysie z twarożkiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

584

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 szczypta

4 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 150 ml wody z Kasią.

Krok 2

Zestawić z ognia, dodać mąkę z proszkiem i sól, wymieszać.

Krok 3

Mieszając gotować, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia.

Krok 4

Masę ostudzić, utrzeć z kolejno dodawanymi jajkami.

Krok 5

Ciastem napełnić szpryckę, na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ptysie. Piec ok. 25 min w 180°C, ostudzić.

Krok 6

Serek zmiksować z cukrem wanilinowym, wycisnąć w ptysie, ozdobić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini ptysie z twarożkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej