Placek z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

1 sztuka

150 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

beza:

3 sztuki

110 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, potem dodawać jajka na przemian z mąką.

Krok 2

Wyłożyć na blachę i podpiec w piecyku ok. 20 min. w temperaturze 175 stopni C.

Krok 3

W czasie pieczenia ubić pianę z białek z cukrem (110 g), pod koniec ubijania można dodać trochę kisielu luk kartoflanki.

Krok 4

Na ciasto wysypać maliny, przykryć ubitą na sztywna pianą i włożyć do pieca na jeszcze ok. 20 min. Życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej