Placek z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

15 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

22 dekagramy

2 łyżeczki

4 łyżki

1 szczypta

dodatki:

70 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię utrzeć z cukrem i cały czas ucierając, dodawać po jednym jajku.

Krok 2

Następnie dodać odrobinę soli, sok i skórkę z cytryny.

Krok 3

Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko i wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

Krok 4

Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem.

Krok 5

Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić w 2-centymetrowe kawałki i wymieszać z cukrem oraz cynamonem.

Krok 6

Następnie wyłożyć na surowe ciasto.

Krok 7

Upiec ciasto.

Krok 8

Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z rabarbarem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej