Ptysiowe serducha

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

351 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

5 sztuk

1 szczypta

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wody zagotować z Kasią i szczyptą soli.

Krok 2

Zmniejszyć ogień, wsypać mąkę i szybko utrzeć.

Krok 3

Gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka, zdjąć je z ognia i lekko ostudzić.

Krok 4

Ucierać, wbijając po jednym jajku, aż ciasto ostygnie.

Krok 5

Włożyć do szprycy, wyciskać serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 6

Piec w temp. 200 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe serducha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej