Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 łyżek

200 gramów

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z indyka rozbij na duże płaty, a następnie oprósz przyprawami.

Krok 2

Orzechy posiekaj.

Krok 3

Na przygotowane kotlety posyp ser oraz orzechy i zwiń w roladki i oblej olejem. Każdą z rolad zawiń w folię aluminiową.

Krok 4

Piecz w piekarniku około godziny w 180 stopniach. Po wyjęciu ostudź, a następnie pokrój na plastry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej