
Składniki
sos:
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
null
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym oleju smaż około 3 minut drobno posiekane: szalotkę, paprykę chili i czosnek.
Krok 2
Sos rybny wymieszaj z cukrem, sokiem z limonki, dodaj usmażone warzywa. Ostudź.
Krok 3
Pamelo pokrój, połącz z krewetkami, osączonym mięsem krabowym i pokrojoną sałatą.
Krok 4
Polej sosem, delikatnie wymieszaj, posyp posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej