
Składniki
sos:
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
null
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym oleju smaż około 3 minut drobno posiekane: szalotkę, paprykę chili i czosnek.
Krok 2
Sos rybny wymieszaj z cukrem, sokiem z limonki, dodaj usmażone warzywa. Ostudź.
Krok 3
Pamelo pokrój, połącz z krewetkami, osączonym mięsem krabowym i pokrojoną sałatą.
Krok 4
Polej sosem, delikatnie wymieszaj, posyp posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej