Tajska sałatka z owoców morza i pomelo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska sałatka z owoców morza i pomelo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

sos:

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanym oleju smaż około 3 minut drobno posiekane: szalotkę, paprykę chili i czosnek.

Krok 2

Sos rybny wymieszaj z cukrem, sokiem z limonki, dodaj usmażone warzywa. Ostudź.

Krok 3

Pamelo pokrój, połącz z krewetkami, osączonym mięsem krabowym i pokrojoną sałatą.

Krok 4

Polej sosem, delikatnie wymieszaj, posyp posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska sałatka z owoców morza i pomelo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej