
Składniki
1 szklanka
3 szklanki
10 dekagramów
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzeć dodając stopniowo jaja i cukier. Połączyć mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wsypać do utartej masy. W osobnej misce obtoczyć owoce w mące.
Krok 2
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, przelać do niej ciasto i wyłożyć na nie owoce. Piec ok. 40 minut w temp. 190 st. C.
Krok 3
Po upieczeniu, przed wyjęciem w pieca, posypać cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej