
Składniki
1 szklanka
3 szklanki
10 dekagramów
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzeć dodając stopniowo jaja i cukier. Połączyć mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wsypać do utartej masy. W osobnej misce obtoczyć owoce w mące.
Krok 2
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, przelać do niej ciasto i wyłożyć na nie owoce. Piec ok. 40 minut w temp. 190 st. C.
Krok 3
Po upieczeniu, przed wyjęciem w pieca, posypać cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej