Zapiekane Mac’n Cheese z warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
62 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Pokrojoną cebulę razem z pestkami słonecznika podsmaż w garnku na oleju, dodaj szpinak i pokrojone suszone pomidory.

Krok 3
Wszystko razem smaż chwilę, a następnie zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese, dodaj masło i gotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Do sosu dodaj makaron i połowę startego sera, dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej