
Składniki
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.
Krok 2
W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)
Krok 3
Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.
Krok 4
Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.
Krok 5
Szczyptę pieprzu do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej