Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem

Autor: Pablocito

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.

Krok 2

W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)

Krok 3

Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.

Krok 4

Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.

Krok 5

Szczyptę pieprzu do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej