Składniki
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.
Krok 2
W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)
Krok 3
Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.
Krok 4
Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.
Krok 5
Szczyptę pieprzu do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej