
Składniki
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.
Krok 2
W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)
Krok 3
Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.
Krok 4
Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.
Krok 5
Szczyptę pieprzu do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej