Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem

Autor: Pablocito

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.

Krok 2

W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)

Krok 3

Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.

Krok 4

Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.

Krok 5

Szczyptę pieprzu do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej