
Składniki
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.
Krok 2
W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min)
Krok 3
Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto.
Krok 4
Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.
Krok 5
Szczyptę pieprzu do smaku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej