
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 szklanka
3 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozpuść margarynę i wsyp cukier, przez chwilę mieszaj i dodaj kakao. Można go dodać mniej lub więcej jak kto lubi. Cały czas utrzymujemy rondel na małym ogniu, tak żeby się czekolada nie gotowała, ale była gorąca i co chwilę mieszamy.
Krok 2
Gdy już otrzymasz jednolitą masę, trzeba zdjąć rondel z ognia i go ostudzić. Gdy czekolada będzie już zimna dosypujemy powoli mleko w proszku ciągle mieszając. Powinna się zrobić gęsta czekolada.
Krok 3
Tą czekoladą smaruj jednego wafla i przykładamy go drugim, i jego też smaruj i przykładaj kolejnym. Gdy wszystkie zastana posmarowane to na koniec na wafle kładziemy deskę do krojenia a na to garnek z wodą lub inny ciężki przedmiot. Wafle zostawiamy na noc by się dobrze zlepiły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej