Składniki
1 szklanka
200 gramów
250 gramów
1 łyżeczka
70 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko cappucino wymieszać, zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
Krok 2
Wiśnie połączyć z twarożkiem i cukrem.
Krok 3
Gotowaną masę nałożyć na naleśniki i uformować sakiewkę . Górną część sakiewki związać pokrojoną w długie paski skórką z pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej