Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe

Autor: Paul81

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko cappucino wymieszać, zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

Krok 2

Wiśnie połączyć z twarożkiem i cukrem.

Krok 3

Gotowaną masę nałożyć na naleśniki i uformować sakiewkę . Górną część sakiewki związać pokrojoną w długie paski skórką z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej