Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe

Autor: Paul81

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko cappucino wymieszać, zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

Krok 2

Wiśnie połączyć z twarożkiem i cukrem.

Krok 3

Gotowaną masę nałożyć na naleśniki i uformować sakiewkę . Górną część sakiewki związać pokrojoną w długie paski skórką z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej