
Składniki
1 szklanka
200 gramów
250 gramów
1 łyżeczka
70 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko cappucino wymieszać, zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
Krok 2
Wiśnie połączyć z twarożkiem i cukrem.
Krok 3
Gotowaną masę nałożyć na naleśniki i uformować sakiewkę . Górną część sakiewki związać pokrojoną w długie paski skórką z pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej