Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe

Autor: Paul81

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko cappucino wymieszać, zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

Krok 2

Wiśnie połączyć z twarożkiem i cukrem.

Krok 3

Gotowaną masę nałożyć na naleśniki i uformować sakiewkę . Górną część sakiewki związać pokrojoną w długie paski skórką z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki Wiśnkowo-Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej