Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Bulion Rosół Wołowy 3l

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Rosół wołowy to doskonały mięsny smak, który idealnie uzupełnia aromatyczna kurkuma i suszona natka pietruszki.

Powiązane produkty

Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 5l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Knorr Bulionetka Drobiowa
Knorr Bulionetka Drobiowa
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; tłuszcz palmowy, skrobia, aromaty, tłuszcz palmowy całkowicie uwodorniony, mięso wołowe (2%), nasiona SELERA, gałka muszkatołowa, kurkuma, marchew (0,4%), natka pietruszki1 (0,3%), kwas: kwas winowy (L(+)-). Uprawiane w sposób zrównoważony
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Rosół Wołowy 3l

Lubisz zaskakiwać prostymi, a jednocześnie nietuzinkowymi potrawami? Knorr Rosół Wołowy to prawdziwie esencjonalny smak zamknięty w niewielkim opakowaniu. Można go wykorzystać zarówno jako przyprawę np. do mięsnych czy warzywnych marynat, jak i bazę wielu popularnych dań. Aby w kilka chwil przygotować aromatyczny bulion, wystarczy zaledwie kilka prostych kroków.

Krok 1

Zagotuj wodę w garnku i dodaj Knorr Rosół Wołowy. Aby kostka szybciej się rozpuściła, możesz ją pokruszyć na mniejsze kawałki.

Krok 2

Zamieszaj kilkakrotnie, gotując jeszcze przez chwilę na małym ogniu, dzięki czemu wszystkie składniki dobrze połączą się z wodą, tworząc wywar o odpowiednio głębokim smaku i przyjemnym aromacie.

Krok 3

Przygotowany w ten prosty sposób wywar wołowy może być bazą ulubionych zup np. kremowej pomidorówki, delikatnego krupniku, czy pełnej charakteru ogórkowej. Esencjonalny bulion możesz także wykorzystać jako podstawę wielu sosów, warzywno-mięsnego risotto czy gotowanych na wolnym ogniu kasz.