Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Zaskocz swoich gości niezwykle aromatycznym ryżem z serem po francusku. Sos stworzysz z Fixem, w którym zamknięte zostały pyszne składniki: ser, cebula i bazylia.

Powiązane produkty

Knorr Fix Smażony Ryż Po Chińsku
Knorr Fix Smażony Ryż Po Chińsku
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
tłuszcz palmowy, SER topiony (18,5%) [SER, preparat serwatkowy (MLEKO)], mąka PSZENNA, skrobia, kukurydza¹, maltodekstryna, sól jodowana, LAKTOZA, białka MLEKA, ekstrakt drożdżowy, sól, cebula¹ (0,8%), cukier, ekstrakt białego wina, bazylia¹ (0,2%), szczypiorek¹, pieprz, korzeń pietruszki¹, kurkuma, aromaty. Może zawierać seler, jaja, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku

Masz ochotę na prawdziwą kulinarną przygodę? Daj się zaskoczyć unikalnym smakiem ryżu z warzywami oraz aromatycznym serem doskonale komponującym się z cebulą, czosnkiem i bazylią. Dzięki Knorr Fix Ryż z Serem po Francusku przygotowanie potrawy jest niezwykle proste, zwłaszcza gdy skorzystasz z kilku prostych kroków, które przygotowaliśmy specjalnie dla ciebie. Czas na wyjątkowy obiad!

Krok 1

W osobnym naczyniu ugotuj swój ulubiony rodzaj ryżu, stosując się do zaleceń na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dorzuć umyte i wysuszone liście szpinaku oraz ryż. Jeśli masz szpinak mrożony, pamiętaj, by go rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.

Krok 3

Wszystkie składniki zalej Fixem zmieszanym ze 100 ml wody. Całość gotuj przez kilka minut, mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dorzuć 150 g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych.

Krok 4

Pyszny ryż z serem po francusku podawaj, gdy jest gorący. Dla podkreślenia wyjątkowego aromatu oprósz danie tartym parmezanem. Smacznego!