Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Ulubione Smaki Żurek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Z Knorr Ulubione Smaki Żurek przygotujesz szybko i prosto pyszną zupę.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Ulubione Smaki Sos Do Pieczeni Jasny
Knorr Ulubione Smaki Sos Do Pieczeni Jasny
Knorr Ulubione Smaki Sos Śmietanowo-Ziołowy
Knorr Ulubione Smaki Sos Śmietanowo-Ziołowy
Knorr Ulubione Smaki Barszcz Czerwony
Knorr Ulubione Smaki Barszcz Czerwony
Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
mąka: ŻYTNIA (17,7%), PSZENNA; skrobia, ziemniaki1 (8,9%), sól jodowana, wędzony boczek (8%) (boczek, sól), preparat serwatkowy (MLEKO), tłuszcz palmowy, maltodekstryna, cukier, LAKTOZA, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy i inozynian disodowy; kwas: kwas cytrynowy; czosnek (0,8%), pieprz czarny, cebula, hydrolizowane białko roślinne, majeranek (0,5%), liść laurowy, aromaty, aromat dymu wędzarniczego. Może zawierać inne zboża zawierające gluten, seler, jaja, gorczycę i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Ulubione Smaki Żurek

Gęsty, lekko kwaskowaty, niezwykle aromatyczny – domowy żurek to danie doskonałe a jego charakterystyczny smak uwielbiają niemal wszyscy bez względu na wiek. Jeśli nie masz pomysłu na smaczny obiad, zrób pachnący majerankiem i listkami laurowymi żurek, który pokocha każdy domownik. Poznaj kilka prostych kroków ułatwiających przygotowanie obiadu, zbierz dodatki pasujące do zupy, otwórz Knorr Żurek i… zapraszamy do kuchni!

Krok 1

Do 750 ml zimnej wody wsyp opakowanie Knorr Żurek i dokładnie mieszając, zacznij podgrzewać.

Krok 2

Przygotuj dodatki, z którymi planujesz podać zupę – np. talarki kiełbasy podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, ugotuj pokrojone w kostkę ziemniaki, usmaż kawałki boczku.

Krok 3

Gdy zupa zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i mieszając od czasu do czasu, gotuj jeszcze przez kilka minut. Dorzuć przygotowane wcześniej składniki, żeby wszystkie składniki zdążyły się przegryźć.

Krok 4

Dopraw do smaku – jeśli zupa jest zbyt łagodna, możesz dodać łyżeczkę tartego chrzanu lub odrobinę pieprzu, by nadać jej nieco ostrości. Ale pycha!