Wiosenne zupy
Dni robią się coraz dłuższe i cieplejsze, a grube płaszcze, kurtki, czapki i szaliki idą w odstawkę. Wszystko wskazuje na to, że nadeszła upragniona wiosna. Trzeba to uczcić, a najlepiej zrobić to we własnej kuchni! Oprócz komponowania sałatek z nowalijkami, warto przyjrzeć się przepisom na zupy wiosenne, które zachwycać będą smakiem i kolorem. Koniec z typowo zimowymi zupami ziemniaczanymi i fasolowymi. Właśnie teraz swoje panowanie rozpoczynają zupy wiosenne z młodymi warzywami. Na ten moment wielu kucharzy czekało przez cały rok. Pamiętaj, że wiosenna zupa powinna być smaczna i kolorowa, więc nie szczędź najlepszej jakości składników. Podczas przygotowywania przepisów na wiosenne zupy możesz zainspirować się także recepturami z innych zakątków świata. W swoich eksperymentach z zupami wiosennymi z warzywami uwzględnij włoską minestrone lub hiszpańską gazpacho. Oficjalnie ogłaszamy, że zima skończyła się na dobre! Wiosenne zupy to idealny wstęp do odświeżenia swojego menu.
Wiosenny bulion z młodymi warzywami
Z dodatkiem warzyw smakuje najlepiej. Ugotuj wiosenną zupę!Zobacz przepis!
Zupa jarzynowa zielona
Zieleń na talerzu - do dekoracji doskonale sprawdzi się koperek, szczypiorek lub pietruszka.Zobacz przepis!
Wiosenna zupa pieczarkowa
Przygotuj wyrazistą pieczarkową na obiad. Twoi bliscy poproszą o dokładkę.Zobacz przepis!
Włoska zupa minestrone
Zupa jest pełna warzyw, aromatyczna i delikatnie pikantna. Sprawdź, jak ją przygotować.Zobacz przepis!
Zielona zupa z hiszpańską kiełbasą - Caldo verde z chorizo
Niech jarmuż króluje na Twoim stole! Tym razem proponujemy zupę z tym warzywem.Zobacz przepis!