
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
50 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój. Wrzuć ją do garnka.
Krok 2
Dodaj tymianek i zalej winem. Poczekaj, aż odparuje.
Krok 3
Antrykoty natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Krok 4
Mięso usmaż na grillu.
Krok 5
Do sosu dodaj kawałki zimnego masła i natkę pietruszki. Polej nim antrykoty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej