Babeczki czekoladowe z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

55

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

null gramów

0.3 szklanki

1.25 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy na puch, dodając cukier, a następnie śmietanę. Wsypujemy szklankę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i czekoladą. Delikatnie mieszamy.

Krok 2

Maliny przebieramy, oprószamy pozostałą mąką.

Krok 3

Foremki do babeczek smarujemy olejem. Nakładamy łyżką ciasto (maksymalnie do 3/4 wysokości) i wkładamy po kilka malin. Lekko je wciskamy.

Krok 4

Foremki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Pieczemy ok. 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki czekoladowe z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej