Babeczki z kremem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z kremem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

krem:

1 sztuka

ciasto:

300 gramów

5 łyżek

1.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę z cukrem oraz żółtkami ugnieć na ciasto. Wstaw do lodówki na 30 lub więcej minut.

Krok 2

Małe foremki wylep ciastem dookoła, tak by w środku zostało trochę miejsca. Ostrym patyczkiem można ponakłuwać ciasto w niektórych miejscach po to by nie robiły się pęcherzyki powietrza. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

Krok 3

Do przygotowania kremu, zagotuj połowę mleka i dodaj cukier i cukier waniliowy.

Krok 4

Drugą część mleka wymieszaj z mąką, jajkiem oraz żółtkami i wlej ją do tej pierwszej części mleka. Należy dokładnie mieszać podczas wlewania. Krem ostudź i wypełnij upieczone babeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z kremem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej