
Składniki
krem:
1 sztuka
ciasto:
300 gramów
5 łyżek
1.5 szklanki
1.5 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę z cukrem oraz żółtkami ugnieć na ciasto. Wstaw do lodówki na 30 lub więcej minut.
Krok 2
Małe foremki wylep ciastem dookoła, tak by w środku zostało trochę miejsca. Ostrym patyczkiem można ponakłuwać ciasto w niektórych miejscach po to by nie robiły się pęcherzyki powietrza. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Krok 3
Do przygotowania kremu, zagotuj połowę mleka i dodaj cukier i cukier waniliowy.
Krok 4
Drugą część mleka wymieszaj z mąką, jajkiem oraz żółtkami i wlej ją do tej pierwszej części mleka. Należy dokładnie mieszać podczas wlewania. Krem ostudź i wypełnij upieczone babeczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej