Biszkopt z galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

180 gramów

110 gramów

2 łyżki

2.5 łyżeczki

krem:

1 szklanka

1 szklanka

375 gramów

4 sztuki

3 opakowania

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Żółtka delikatnie rozmącić.

Krok 3

Do białek dodać żółtka, przesiane mąki i proszek do pieczenia.

Krok 4

Delikatnie wymieszać.

Krok 5

Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki.

Krok 6

Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 7

Ostudzić, przekroić na pół.

Krok 8

Masa: Galaretki rozpuścić (każdą osobno) wg przepisu na opakowaniu (można dać trochę mniej wody, wtedy będą lepsze).

Krok 9

Kasię utrzeć z cukrem pudrem na puch.

Krok 10

Żółtka ubić z cukrem.

Krok 11

Dodawać do utartej Kasi.

Krok 12

Galaretki pokroić w kostkę i dodać do masy wraz z rozpuszczoną w mleku żelatyną.

Krok 13

Połączyć z ubitą pianą z białek.

Krok 14

Biszkopt przełożyć masą.

Krok 15

Udekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej