
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 litr
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżeczek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. odać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st C przez 30 minut.
Krok 2
Pianka: Dwie galaretki dokładnie rozpuścić w pół szklanki wody. odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno (można dodać cukier puder by było słodsze). Wlać tężącą galaretkę i rozpuszczone 3 łyżki żelatyny. Dokładnie razem wymieszać Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 3
Wierzch: Drugą piankę przygotować tak jak poprzednio z 2 galaretek. Wylać na poprzednią piankę. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej