Pianka biszkoptowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka biszkoptowa

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżeczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. odać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st C przez 30 minut.

Krok 2

Pianka: Dwie galaretki dokładnie rozpuścić w pół szklanki wody. odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno (można dodać cukier puder by było słodsze). Wlać tężącą galaretkę i rozpuszczone 3 łyżki żelatyny. Dokładnie razem wymieszać Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.

Krok 3

Wierzch: Drugą piankę przygotować tak jak poprzednio z 2 galaretek. Wylać na poprzednią piankę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej