Pianka biszkoptowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka biszkoptowa

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżeczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. odać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st C przez 30 minut.

Krok 2

Pianka: Dwie galaretki dokładnie rozpuścić w pół szklanki wody. odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno (można dodać cukier puder by było słodsze). Wlać tężącą galaretkę i rozpuszczone 3 łyżki żelatyny. Dokładnie razem wymieszać Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.

Krok 3

Wierzch: Drugą piankę przygotować tak jak poprzednio z 2 galaretek. Wylać na poprzednią piankę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej