Brzoskwiniowy jogurtowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

30 mililitrów

2 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z połową szklanki cukru ubić na jednolitą masę, dodać Kasię, mąkę, proszek do pieczenia, na końcu jogurt.

Krok 2

Białka ubić, dodając pozostałą część cukru.

Krok 3

Białka przełożyć delikatnie do masy z żółtkami.

Krok 4

Całość przełożyć do wysmarowanej Kasią i posypanej kaszą manną formy.

Krok 5

Na wierzch ułożyć obrane i pokrojone w plasterki brzoskwinie.

Krok 6

Piec 45 minut w 175-180 stopniach.

Krok 7

Przed podaniem posypać cukrem pudrem, można również udekorować kleksem bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowy jogurtowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również