Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

3 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

15 gramów

wierzch:

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić. Wsypać szklankę cukru do miski, dodać Kasię, wbić po kolei 4 jajka i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Wsypać po kolei po 1 szklankę mąki, wymieszać (tak 3 razy) i dodać mleko. Pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Kłaść na blachę posmarowaną Kasią i posypaną bułka tartą.

Krok 4

Ciasto wyłożyć świeżymi malinami i jagodami, posypać drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru i Kasi, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć dodatkowo na 10 minut termoobieg.

Krok 5

Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, wyłączyć, niech ciasto stygnie w piekarniku.

Krok 6

Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej