Ciasto ucierane z malinami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

142

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.66 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

1.5 łyżeczki

0.66 szklanki

0.66 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z kaszą manną i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.

Krok 4

Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami jaj.

Krok 5

Następnie dodaj mąkę wymieszaną z produktami sypkimi.

Krok 6

Na koniec do masy dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.

Krok 7

Ciasto przełóż do okrągłej tortownicy o średnicy około 24 cm i udekoruj owocami.

Krok 8

Piec w temperaturze 180 stopni przez 50-60 minut. Wystudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej