Ciasto ucierane z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

0.66 szklanki

0.66 szklanki

0.66 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

1.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z kaszą manną i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.

Krok 4

Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami jaj.

Krok 5

Następnie dodaj mąkę wymieszaną z produktami sypkimi.

Krok 6

Na koniec do masy dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.

Krok 7

Ciasto przełóż do okrągłej tortownicy o średnicy około 24 cm i udekoruj owocami.

Krok 8

Piec w temperaturze 180 stopni przez 50-60 minut. Wystudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ucierane z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej