Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 dekagramów

3 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

100 gramów

krem:

1 puszka

1.5 opakowania

2 opakowania

0.75 szklanki

1 łyżka

5 sztuk

50 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka, dodać cukier, ubić na sztywno. Dodać 3 żółtka, ubić, dodać resztę składników ciasta. Wszystko wymieszać. Upiec 2 placki.

Krok 2

Sok z brzoskwiń zmieszać z wodą. Do budyniu dodać mąkę i 3 łyżki cukru. Dodać 5 żółtek, ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć Kasię, połączyć z budyniem.

Krok 3

Na 1 placek wyłożyć połowę masy, ułożyć delicje nasączone spirytusem wymieszanym z 1 szklanką kawy posłodzonej około 1 łyżeczką cukru.

Krok 4

Na to rozsmarować druga połowę masy i położyć drugi placek.

Krok 5

Na wierzch położyć brzoskwinie i zalać galaretką brzoskwiniową.

Krok 6

Trzymać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z budyniem, delicjami i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej