Ciasto z galaretką i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

79 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 sztuki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W tortownicy układamy biszkopt.

Krok 2

Ubijamy na sztywno śmietanę, ostrożnie dodajemy po łyżce serki waniliowe.

Krok 3

Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki mleka.

Krok 4

Dodajemy do masy serowej i wylewamy ją na biszkopt.

Krok 5

Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, winogrona kroimy na pól i wyciągamy pestki.

Krok 6

Biszkopt z masą wkładamy do lodówki, aby stężała.

Krok 7

Potem układamy na ciasto owoce i powoli zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 8

Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z galaretką i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej