Ciasto z truskawkami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

6 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na biszkopt ubijamy jajka i cukier (około 15 minut, ważne jest, aby bardzo dobrze ubić jajka z cukrem).

Krok 2

Następnie zmniejszamy obroty w mikserze na najmniejsze i powoli dodajemy po jednej łyżce mąki (przesiać mąkę przez sitko i połączyć z proszkiem do pieczenia).

Krok 3

Gotowe ciasto wylewamy do odpowiednio przygotowanej formy (wysmarowana Kasią i posypana bułką tartą).

Krok 4

Na upieczone ciasto układamy truskawki i polewamy ciasto galaretką.

Krok 5

Odstawiamy ciasto do lodówki, aż zastygnie galaretka.

Krok 6

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z truskawkami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej