Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brzoskwinie przekroić wzdłuż pestki, oddzielając od niej miąższ. Delikatnie wyjąć pestkę.

Krok 2
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połówki brzoskwiń wypukłą stroną do dołu.

Krok 3
Do brzoskwiń nałożyć serek homogenizowany wymieszany z rodzynkami.

Krok 4
Piekarnik (z włączoną funkcją grilla) rozgrzać do średniej temperatury. Brzoskwinie grillować przez ok 5 minut do momentu, gdy ich wierzch delikatnie się zrumieni. Posypać cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi, zwiększyć temperaturę i piec przez kolejne 2 minuty do momentu, gdy cukier i płatki lekko się zrumienią.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy E.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej