Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

3

50 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 plaster

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Udziec wołowy umyj i osusz, następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i obsmaż na nim mięso. Następnie mięso przełóż do garnka, dodaj wodę, listek laurowy, ziele angielskie i duś na małym ogniu. Na tej samej patelni zrumień cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w grubą kostkę. Zrumienione warzywa dodaj do podduszonego mięsa. Pod koniec, jak mięso jest już miękkie dodaj koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 1

Krok 2

Przygotuj surówkę: kapustę drobno posiekaj, dodaj jabłko i marchewkę utartą na tarce i cebulę pokrojoną w kostkę. Surówkę wymieszaj z olejem lnianym.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 2

Krok 3

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestudzeniu wymieszaj z Florą ProActiv.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 3

Krok 4

Gulasz węgierski podawaj z kaszą pęczak, surówką z kiszonej kapusty oraz szklanką soku jabłkowego.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej