Keks

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

20

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

0.5 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z cukrem i cukrem waniliowym zagotować do rozpuszczenia cukru.

Krok 2

Dodać Kasię. Gdy ostygnie dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia.

Krok 3

Ciasto musi być gęste, jeśli jest za rzadkie, dosypać trochę mąki.

Krok 4

Bakalie namoczyć w przygotowanej wodzie, obtoczyć w mące ziemniaczanej i dodać do ciasta.

Krok 5

Na koniec wlać wcześniej ubitą pianę z białek. Wymieszać.

Krok 6

Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej