Keks przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Keks

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżeczka

5 sztuk

1 opakowanie

20 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć na pulchną masę, dodać jaja, cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie (można kupić gotową mieszankę).

Krok 2

Podłużną formę wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Piec godzinę w temp. 160 st. C. Polać roztopionym w kąpieli wodnej lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej