
Składniki
30 dekagramów
15 dekagramów
1 łyżeczka
5 sztuk
1 opakowanie
20 dekagramów
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzeć na pulchną masę, dodać jaja, cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie (można kupić gotową mieszankę).
Krok 2
Podłużną formę wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Piec godzinę w temp. 160 st. C. Polać roztopionym w kąpieli wodnej lukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























