Keks biszkoptowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

326

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

25 dekagramów

1 opakowanie

25 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, wlewając stopniowo ocet.

Krok 2

Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę, wanilię i bakalie (obtoczone w mące).

Krok 3

Lekko wymieszać składniki i wyłożyć do formy – keksówki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

Krok 4

Piec 50-60 minut w 170˚C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej