Keks orzechowy z białek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

136

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 szklanki

3 szklanki

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić sztywno pianę, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i ucierać pałką 10 min, po zużyciu cukru wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem i dolewać po trochu rozpuszczoną Kasię.

Krok 2

Na końcu dodać orzechy i do keksówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks orzechowy z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej