Keks z bakaliami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

32

178 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

35 dekagramów

1 łyżka

0 gramów

5 sztuk

160 gramów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj na puszysty krem.

Krok 2

Dodaj po jednym jajku, przesiany cukier i małymi porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Ucieraj tak długo, aż masa będzie jednolita i gładka.

Krok 4

Dodaj cukier waniliowy i drobno pokrojone bakalie.

Krok 5

Ciasto przełóż do wysokiej keksowej formy posmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką.

Krok 6

Piecz około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

Krok 7

Jeżeli ciasto zbyt szybko się zrumieni, nakryj folią aluminiową.

Krok 8

Upieczony keks wyjmij z piekarnika i ostudź.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również