Keks z bakaliami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

32

180 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

320 gramów

160 gramów

5 sztuk

0.5 opakowania

1 opakowanie

35 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj na puszysty krem.

Krok 2

Dodaj po jednym jajku, przesiany cukier i małymi porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Ucieraj tak długo, aż masa będzie jednolita i gładka.

Krok 4

Dodaj cukier waniliowy i drobno pokrojone bakalie.

Krok 5

Ciasto przełóż do wysokiej keksowej formy posmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką.

Krok 6

Piecz około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

Krok 7

Jeżeli ciasto zbyt szybko się zrumieni, nakryj folią aluminiową.

Krok 8

Upieczony keks wyjmij z piekarnika i ostudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej