Kolorowe ciacho

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

100 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 szczypta

przełożenie:

1 opakowanie

krem:

1 opakowanie

wierzch:

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Przez sito przesiać obie mąki oraz proszek do pieczenia.

Krok 2

Żółtka ubić wraz z połową cukru.

Krok 3

Do ubitych żółtek delikatnie domieszać połowę mąki.

Krok 4

Białka lekko posolić, ubić na sztywną pianę, dodać pozostały cukier i ubijać, aż piana stanie się gęsta.

Krok 5

1/3 piany wymieszać z resztą mąki i dodać do masy jajecznej.

Krok 6

Następnie dodać pozostałą pianę i delikatnie wymieszać.

Krok 7

Formę do pieczenia wysmarować Kasią i obsypać bułką tartą.

Krok 8

Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni.

Krok 9

Krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.

Krok 10

Ostudzić.

Krok 11

Do ostudzonego budyniu stopniowo go ubijając dodawać Kasię (prosto z papierka), ubijać tak długo, aż masa stanie się jednolita.

Krok 12

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.. 

Krok 13

Na upieczony i wystudzony biszkopt (uprzednio nasączony np. amaretto) nakładamy warstwę dżemu, następnie kremu i wylewamy wiążącą już galaretkę.

Krok 14

Wstawiamy ciasto do lodówki w celu całkowitego związania galaretki oraz ochłodzenia. Gotowe! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe ciacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej