KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

7.5 dekagrama

7.5 dekagrama

1 łyżka

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

2 łyżeczki

3 opakowania

2 opakowania

700 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: żółtka utrzeć z cukrem aż będą białe.

Krok 2

Podczas ucierania dodawać do nich mąkę z proszkiem. Na końcu dodać sztywną pianę z białek, łyżkę wody i delikatnie zamieszać.

Krok 3

Piec ok.25 min. w temp.200 stopni. Po wyjęciu ostudzić.

Krok 4

MASA BUDYNIOWA: budynie ugotować wg przepisu, ale tylko w 700 ml.mleka. Ostudzić i zmiksować z miękką Kasią. Wyłożyć na ciasto.

Krok 5

GALARETKA I: 1 galaretkę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, wlać ostrożnie na krem budyniowy. Galaretkę dobrze jest przygotować wcześniej.

Krok 6

ŚMIETANA: ubić śmietanę, dodając do niej ok. 2 łyżeczki żelatyny. Gdy żelatyna zacznie gęstnieć, śmietanę przełożyć na galaretkę.

Krok 7

GALARETKA II: przyrządzić 2 galaretki wg przepisu na opakowaniu i tężejące nałożyć na górę śmietany jako ostatnią warstwę.

Krok 8

Przedtem można na śmietanę wyłożyć pokrojone owoce np. ananasy,brzoskwinie, morele i dopiero wtedy na nie wylać galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej