KOLOROWY BISZKOPT Z GALARETKĄ

- Krok 1BISZKOPT: żółtka utrzeć z cukrem aż będą białe.
- Krok 2Podczas ucierania dodawać do nich mąkę z proszkiem. Na końcu dodać sztywną pianę z białek, łyżkę wody i delikatnie zamieszać.
- Krok 3Piec ok.25 min. w temp.200 stopni. Po wyjęciu ostudzić.
- Krok 4MASA BUDYNIOWA: budynie ugotować wg przepisu, ale tylko w 700 ml.mleka. Ostudzić i zmiksować z miękką Kasią. Wyłożyć na ciasto.
- Krok 5GALARETKA I: 1 galaretkę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, wlać ostrożnie na krem budyniowy. Galaretkę dobrze jest przygotować wcześniej.
- Krok 6ŚMIETANA: ubić śmietanę, dodając do niej ok. 2 łyżeczki żelatyny. Gdy żelatyna zacznie gęstnieć, śmietanę przełożyć na galaretkę.
- Krok 7GALARETKA II: przyrządzić 2 galaretki wg przepisu na opakowaniu i tężejące nałożyć na górę śmietany jako ostatnią warstwę.
- Krok 8Przedtem można na śmietanę wyłożyć pokrojone owoce np. ananasy,brzoskwinie, morele i dopiero wtedy na nie wylać galaretkę.
Przygotowanie