Kolorowy raj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

88

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij
Kolorowy raj

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

2 opakowania

2 opakowania

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować galaretki. Zagotować wodę w dwóch osobnych garnuszkach i wsypać zawartość opakowania galaretki. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Białka ubić do białości. Dodać cukier. Dodać po jednym żółtku, cały czas mieszając. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Upiec to. Wyjąć z piekarnika.

Krok 4

Zalać zieloną galaretką i wstawić na 20 minut do lodówki.

Krok 5

Po tym czasie wyjąć z lodówki i ustawić na tym mandarynki (jak na zdjęciu) i zalać czerwoną galaretką.

Krok 6

Wstawić do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej