Łaciate

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto 1:

1 sztuka

ciasto 2:

1 sztuka

ciasto 3:

1 sztuka

masa serowa:

50 dekagramów

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTA: Gotowe ubite ciasta na przemian układać łyżką na blaszce wysmarowanej Kasią. Upiec w temp.180 przez 25-30 minut.

Krok 2

MASA SEROWA: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Tężejącą połączyć z serkiem i dokładnie wymieszać. Galaretkę czerwoną rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Taką samą czynność zrobić z zieloną galaretką.

Krok 3

PRZEŁOŻENIE CIASTA: ciasto - 1/4 masy serowej - biszkopty - reszta masy - tężejąca czerwona galaretka - biszkopty - tężejąca galaretka zielona. Można rozłożyć owoce pomiędzy biszkoptami i wtedy zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciate - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej